Blogiarkisto

Helatorstai 10.5.2018 - Ukrainaa ja Beogradia

Kauden ensimmäiset Es-kelit.  Päivällä ja illalla. Olin Torniossa, joten kuuntelu oli etäkuuntelua. Laitteistot oli Oulussa ja antenni kiinteästi kohti Ukrainaa.

Tietokoneet ovat langattomassa verkossa ja käyttö tapahtuu etänä TeamViewer-ohjelmistolla.  Eihän kokemus ole ihan sama, mitä olisi antennin juuressa. Lisäksi olen kytkenyt splitterin ja konvertterin etäohjattavan langattomassa verkossa olevan pistorasian taakse, ettei laitteet kuumene turhaa.  D-linkin pistokkeen ohjaus tapahtuu Android-puhelimesta. Ainoa negatiivinen huomio on se, että kantama ei ole kovin pitkä eli jatkojohtoja tarvittiin pistokkeen saamiseksi lähelle wlan-tukiasemaa.

Tilastollisesti vuodesta 2010 lähtien 10.5.2018 oli minulle aikaisin FM-kauden avaus. Alla vuosien 2010-2017 toukokuiden FM list lokaukseni ja kellonajat. Työaikaan painottuu, onneksi on helatorstai ja viikonloput.


Päivään sisältyi kaksi ns. keliä.  Molemmat äärettömän kapeita Es-heijastumia eli asemaa vain yhdestä suunnasta ja niiltä taajuuksilta, mitä ko. suunnassa sattui olemaan.  Lisäksi kun asemat feidasivat niin paikalliselle sattuminen oli sattumaa ja samaa ohjelmaa lähettäviä asemia ei päässyt vertailemaan.  Tällaisien kelien nauhoitukset tulee tarkistettua aika ylimalkaisesti ja jos sattuu jokin mielenkiintoinen kohta niin tartutaan sitten siihen.  Nyt haaviin tarttui yksi hyvä Ukrainalaiskohta.99.400

10.5.

0955       


UKR: Relax FM [RUS]. Donets'k tx. JVA
100.700
10.5.
0949        

UKR: Styl'noye radio Perets' FM, Pokrovsk. Pokrovs'k tx. JVA
101.700
10.5.
0949-    

UKR: Kiss FM, Mariupol. Mariupol tx. JVA

Näiden kanssa samaan aikaan kuului taajuudella 97.5 Dorozhnoye Radio, jonka täytyi olla jokin listaamaton asema tältä seudulta (UKR). 11.5 tämä kuului myös PI:2018 ja PS:ssä oli mm. DONETSK.  Eriä kuin Veneäjän vastaavat, mutta ei paikallismainoksia.  Stylnoye Radio Perets antoi mainoksia Pokrovoskiin ja KISS FM antoi telefon slusbat Marupoliin.